Selecteer een pagina

Liefde verspreiden in 2017!

Films

  • We hebben in de zomer de promo gemaakt voor de PAX vredesweek (september 2017) in opdracht van Gemeente Hilversum. Bij de promo hebben we 6 lesbrieven voor het Middelbaar onderwijs geschreven. De promo en lesbrieven zijn naar 7 middelbare scholen gegaan waar leerlingen aan de slag gingen met het thema ‘vrede’. Jongeren konden een beeld maken van hun vredesheld door middel van schilderen, boetseren, film of fotografie. Uiteindelijk resulteerde dat in een expositie van zo’n 80 ‘beelden’ in het Stadhuis van Hilversum. De vredeshelden bleken dichtbij en dat was precies de bedoeling: van vaders en moeders tot opa’s, oma’s, huisdieren en goede vrienden…..en jazeker, er waren ook beelden van Nelson Mandela, Ghandi en Jezus.
  • In december maakten we een nieuwe film voor de kerstviering in Hilversum: Zie mij! De film gaat over Lara, een meisje van 15 jaar. Lara heeft een heftig pestverleden, maar heeft zich daar op eigen kracht uitgeknokt. Ze heeft voor een andere school gekozen, is opnieuw begonnen en spoort nu andere jongeren aan om zichzelf te blijven en hun hart te volgen.

Events

  • In april 2017 leverden we een bijdrage aan de voorstelling “Here we are – liefde” van het ZID theater in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Yvonne van den Heuvel ging daar het debat aan met een zeer multicultureel publiek (zo’n 600 man) over geloven in Liefde. Een prachtige middag!
  • Stichting ik geloof in Liefde heeft het kinderprogramma verzorgd tijdens de ouder- en kindweek van Dansklooster.  We hebben een heerlijke week beleefd met een kleine dertig kinderen: van vegetarische maaltijden tot buitenspelletjes, van een bonte middag tot een vossenjacht, van massage avonden tot een kaarsjesritueel. Het is bijzonder om te zien hoe kinderen ontspannen als er echt contact is en ze voelen dat ze gezien worden.
  • In december 2017 hebben we weer de kerstviering vormgegeven voor 400 HAVO jongeren in Hilversum. Anderhalf uur zingeving met muziek, theater, film en interactie. Een enorm waardevol, terugkerend event.

Vieringen

Het Huis van Liefde in Hilversum bestaat inmiddels al bijna 6 jaar. We organiseren bijeenkomsten voor volwassenen en kinderen rond het gedachtegoed geloven in Liefde. We hebben ons dit jaar onder leiding van Rick Visser en Marjolein van Brussel verdiept in Sustainer homes en het vormen van duurzame gemeenschappen. Heel interessant hoe je ‘liefde voor de aarde’ kunt omzetten in een concrete levensstijl. Aan de andere kant was er bijvoorbeeld ook een stiltemediatie onder leiding van Ruud Brouwer of bezochten we samen een theatervoorstelling. Je merkt dat de onderlinge contacten zich verdiepen en dat er mooie vriendschappen ontstaan.

Social Media

Het was weer heel waardevol om aanwezig te zijn op Facebook en Instagram dit jaar. We merken dat veel mensen iets kunnen met dit gedachtengoed en het waarderen! Nieuw is een beginnend kanaal op Youtube.

Maatschappelijke stages

We zijn in opdracht van het Comenius College in Hilversum begonnen met een deel van de maatschappelijke stages. We koppelen dan jongeren aan bedrijven, organisaties en instellingen die passen bij ons gedachtengoed en staan voor een betere wereld.

Boek

Wij zijn begonnen met het beschrijven van het gedachtengoed van ‘Ik geloof in Liefde’ op een manier die iedereen kan begrijpen. Ongeacht achtergrond of cultuur. Een heel mooi, maar bijzonder tijdrovend en kostbaar proces.